Будучи людиною, що досить тісно пов"язана зі сферою надання послуг в мережі інтернет, скажу чесно - все, окрім заборони 1С, яндекс.пошуку та яндекс.маркету то повна фігня...
Всі пошти - просто ставите в Гугл.Маіл забирати пошту з такого то аккаунту і все - була маіл.ру - стала Гмаіл.ком... а на Гмаіл переводите всі контакти...
Соцмережі - ну всі розуміють, скільки там спеціально навчених людей працювали з нашими громадянами по програмі "мьіжебратья" - так тут я всіма руками за блокування російсько-фашиських соцмереж...
А от визначені вище три проблемних питання - це те, що вдарить по бізнесу, по економіці, по людям...
Більше 90% підприємств сидять на 1С... я так розумію, що лобіювали закон власники "укарїнських розробників подібного софта"... алез хто та що воно таке - то загадка... в крайньому випадку поки, що... і чи є таке взагалі...
Яндекс.маркет - у багатьох бізнес був побудований на отриманні замовлень через даний сервіс...
Яндекс.пошук - не меньше декількох десятків нових клієнтів щомісячно приходило до нас через безкоштовний пошук яндекса... ми розуміємо, на відміну від політиків, що гугл.пошук не почне одночасно їх нам додатково давати... тут прямі збитки...
Висновки... морально - да!..
Але... Але є дуже велике але... Ну дуже вже до "невтерплячки" хочеться, щоб наша держава почала хоч щось робити для економіки та для людей (я маю на увазі не держчиновників та політиків - для них просто все зараз в шоколаді роблять), я маю на увазі простих людей, що хочуть достойно жити за рахунок оплати результатів свого труда...
П.С.
І після того, як бізнесу добавили проблем цим указом - перед новими виборами - ми чуємо анонс підвищення пенсій (хто ж в основному голосує - пенсіонери!!!)...
Є така сумна статистика - якщо приблизно, то такі пропорції - на одного працюючого в Україні 2 пенсіонера, 1 держслужбовець або силовик, та 1 дитина...
І питання тут дуже непросте - якщо бізнес не зможе платити більші податки, бо економіку політики гноблять, а не розвивають - то звідки грошики для пенсій?
Знову брати в кредит, з надією, що діти "наших (
рабів - закреслено) громадян", після того як ми втічемо забугор, потім віддадуть

...
Нет невозможного, есть трудно реализуемое...