Добро пожаловать: гость! Вход | Регистрация Текущее время: Пт сен 12, 2025 10:51 pm

Дизельна красуня

Модераторы: Viking, DrEvil

Re: Дизельна красуня

Сообщение Vladizlav » Чт авг 28, 2014 4:17 pm

Добрався до рульової рейки (купив якось під реставрацію гривень за 100). З двох збираю одну. Рейку шліфанули, підшипники є, втулку виточили і підігнали (коли втулку забили на місце -- стиснулася). Пильнихи хотів нові -- з чого підходять ?
Шарова ліва теж під заміну -- руки не доходять ...
Стійки не так давно перебирав, але при покачуванні авто видають легеньке клацання. На столі -- все нормально. Вкладиші працюють.
Vladizlav
VIP
VIP

Автомобиль: Volvo 340 1.6D+Golf4
Клубная карта №: 0

Сообщение troll999 » Чт авг 28, 2014 5:13 pm

После твоего отъезда, не покидает мысль о втором баке!!!
Пробовал заезд с канистрой, но то херня получилась, нужно делать качественный вариант с переключением топлива, как у тебя.
За неделю потратил 18грн на фильтры и "топливо", проехал...400км :)
pivoooo.jpg
pivoooo.jpg (130.98 Кб) Просмотров: 9936
troll999
VIP
VIP

Автомобиль: Volvo 244D24TIC

Сообщение Timelife » Чт авг 28, 2014 6:24 pm

Фигасе. себе так заморочиться чтоль?
П.с. пыльники покупал в магазине вольво (на форуме), новые, родные, как книжка пишет
Timelife
VIP
VIP

Автомобиль: Volvo 340 DL 1,6D

Сообщение Vladizlav » Чт авг 28, 2014 7:40 pm

Хлопці -- мені не шкода ! Можу зробити більш детальну фотосесію, можна винести це питання в окрему тему, дзвоніть -- розкажу.
За літо пройшов на дешевому паливі близько 7 тис км. При температурі більше 15...20 градусів заливав виключно відфільтровану олію, при нижчих температурах додавав 10% дизпалива. Економію рахуйте самі.
На зиму буду гріти олію електричними тенами на 12В (можливо і в піддон поставлю), хоча думаю треба буде розбавляти 50/50, а краще все таки переганяти олію в біодизель.

П.С. З Одеси теж собі сувенір привіз :-P
Фото0335_thumb.jpg
0,33 л
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение troll999 » Чт авг 28, 2014 8:10 pm

Зиберт, ЯЯ! :)
Я последний раз разбавил масло с дизелем 1:1 и получилась такая оранжево-желтая муть, которую побоялся лить в бак :) До этого так не "мутило".
troll999
VIP
VIP

Сообщение Vladizlav » Вс авг 31, 2014 3:33 pm

Перебрав стартер. Останнім часом пару раз клацав і не крутив -- поміняв втягуюче, щітки в нормі, змастив шестерні.
П.С. Докотився. Ще рік назад я б старе втягуюче розвальцовував і дивився ... :(
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение Виктор64 » Ср сен 03, 2014 10:31 pm

Vladizlav писал(а):Залатав дірку в лонжероні
PICT0337_forum.jpg

Метал 2,0мм

Відновив переднє вухо ресори.
PICT0338_forum.jpg

До речі -- права сторона ресор в хорошому стані, а ліва -- :roulette:

Заднє вухо ресори після розчистки. Можна в кунсткамеру викладати. :o
PICT0341_forum.jpg

Підготував латку, бо як замінити вухо повністю не придумав :?
PICT0340_forum.jpg

Зараз все заварено (красою зварки не похвалюся -- місця дуже "зручні")

Привіт !!! таке питання саленблоки в ресорах бу ставив чи з чогось підберав ???
на БОГА надейся а сам не плошай !!! 0507529384 ; 0974141442
Люди добрі та хороші були ще й знайдутся якщо не жалкуеш гроші вони повернутся
Виктор64
VIP
VIP

Автомобиль: Volvo 340 1.4 1987

Сообщение Vladizlav » Ср сен 03, 2014 10:48 pm

http://volvo.com.ua/forums/viewtopic.php?f=18&t=35306&start=240#p250032
Якщо втулка ресори -- то з Волги. А якщо та що у вусі на кузові -- то не міняв.
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение Vladizlav » Чт сен 11, 2014 10:44 am

Продовжую танці з бубном навколо пічки. Після того, як втік тосол і залив воду -- завоздушив пічку. Спочатку не дуже переймався (все одно зливати воду і заливати тосол), але за кілька днів пічка так гріти і не почала. На перекос машину ставив, шланг байпасу перетискав, прогазовував -- без толку. Шланги вроді трохи теплі (правда не такі, як основної системи) -- а з пічки дує холодним. Сьогодні раптом почало дути гарно теплим, але через 2 години машини на стоянці -- знов холодним. Кран пічки рухається легко, хіба в нього щось попало і перекриває потік води ... Доступ до крана утруднений, але мабудь треба буде знімати.
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение Timelife » Чт сен 11, 2014 3:39 pm

Vladizlav писал(а):Продовжую танці з бубном навколо пічки. Після того, як втік тосол і залив воду -- завоздушив пічку. Спочатку не дуже переймався (все одно зливати воду і заливати тосол), але за кілька днів пічка так гріти і не почала. На перекос машину ставив, шланг байпасу перетискав, прогазовував -- без толку. Шланги вроді трохи теплі (правда не такі, як основної системи) -- а з пічки дує холодним. Сьогодні раптом почало дути гарно теплим, але через 2 години машини на стоянці -- знов холодним. Кран пічки рухається легко, хіба в нього щось попало і перекриває потік води ... Доступ до крана утруднений, але мабудь треба буде знімати.

а злити воду і заливати на заведеному моторі з відкритим краном?
Timelife
VIP
VIP

Сообщение Vladizlav » Чт сен 11, 2014 8:57 pm

Попробую. Тільки раніше такої проблеми не було :(
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение Vladizlav » Вс сен 14, 2014 3:00 pm

Вихідні починалися чудово ! Запросили на весілля (до родини), попросили трохи допомогти. Довелося трохи покрутитися на машинці. Зате їздив в кортежі :idea:
Фото0337_thumb.jpg

Навіть був підставною нареченою :oops:
DSCN7020_thumb.jpg
Дали $300, правда такі самі фальшиві як і фальшива наречена ... :oops:
Потім приїхала свекруха і почались неприємності ... Ну так співпало :viking:
- Обірвав трос газу. Ну це дрібниці.
- Дружина загубила телефон. Потім знайшли (випав як виходила з машини).
- Через деякий час при спробі завезтись -- потухли всі лампи. Ну ніби клема окислилась і відійшла. Відкрив капот -- горить стартер !! Зірвав клему, потушив. Вигоріла перемичка від втягуючого до самого стартера. Ну, оскільки навіть на весілля без сумки техдопомоги не їжджу -- поправив.
- Оскільки молодий і молода з різних міст -- вирушили в дорогу. Тесть вирішив сісти за кермо -- "в кортежі пару джипів -- ти не втримаєшся". Мої аргументи типу "нам нема куди спішити" не спрацювали. Погнали !! В нас -- повний екіпаж + повний багажник. Місцями йшли під 130. В один час ззаду повалив густий білий дим, аж в салон зайшов. Скинули швидкість -- вроді перестав. На пропозицію зупинитись і глянути тесть відповів "чого туда дивитись -- вже не димить, то ТВОЯ олія на сковорідці підгорає !! " Доїхали до місця, відкрив капот -- серце стало. Весь мотор в маслі ..... Погнало через сапун ....
Довелось на ходу коригувати плани. Поки молоді шарились по церкві -- збігав до найближчого магазині, взяв літру масла, долив, перевірив щуп, серце стало вдруге. Щуп сухий ...
Оскільки все одно був під церквою, завів, лампа тиску масла моментально потухла. Значить тиск є. Вирішив підскочити додому (15 км всього), а то з моєї білої (ха-ха, білої) сорочки взагалі нічого не залишиться.
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение Vladizlav » Вс сен 14, 2014 3:16 pm

Перед дорогою перевірив воду. Втекло близько 2 л. Тесть взяв удар на себе. Я з дружиною і донькою поїхали на виїздну фотосесію, правда вже на джипі, а він поповз додому. Витер двигун, долив ще 1л масла (вдома завжди є в резерві), потім ще десь 200 ... 300 грам.
Попередні висновки -- вода все -таки тікає. При чому варто хоча б на 2 секунди завести двигун -- з"являється тиск в системі охолодження. Але патрубки не рве.
Масло на невеликих обертах не жене, Але варто трохи притиснути 80 .. 100 км -- починає трохи гнати через сапун, але вже не на двигун зверху, а стікає через фільтр на стартер.
Весь вечір і ніч доїздив до 5 год ранку в звичайному міському швидкісному режимі (50..60км/год), масло тримає рівень. Трохи мокрий стартер.
В нервах ввижаються краплі води на щупі, але масло звичайне чорне, піни не бачу.
П.С. За все весілля на випив ні краплі ... Реально хочу придушити тестя ... А раніше він був одним з кращих мотористів в місті ...
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение Vladizlav » Вс сен 14, 2014 3:30 pm

Для початку буду перевіряти дренаж сапуна. Залишається відкритим питання "чому масло пішло вверх, а не відсепарувалося від повітря і не вернулося в піддон ?"
Навіть старе масло (моє пройшло рівно 5 000 км) повинно відділятись сапуном ...
Треба глянути на повітряний фільтр. Напевно весь в маслі. Під заміну ...
В сепараторі (чи як там його -- ззаду двигуна де сходяться три масляні трубки) мали б бути масловідбиваючі пластини ... А чи є вони ??
Вода вся таки тікає, під двигуном не бачу, деколи двигун заглушу -- рівень в бачку є, відкручу пробку -- вода втекла, значить як мінімум прокладка головки травить ... про гірші варіанти навіть чути не хочу ...
Напевно тут і проблема завоздушеної пічки ...

Піду забухаю (як водію з весілля передали), подумаю. В понеділок буду розбиратись ...
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение vodila2009 » Вс сен 14, 2014 3:37 pm

Vladizlav писал(а):Піду забухаю (як водію з весілля передали), подумаю. В понеділок буду розбиратись ...

Останне саме воно.
vodila2009
VIP
VIP

Автомобиль: Volvo 850

Сообщение troll999 » Вс сен 14, 2014 6:18 pm

Влад, похоже что пробило прокладку головки, надеюсь только это и не больше!
Рассказ-супер, как Жванецкий только украинскою-смешно рассказал и смысл оставил.
Ты только сильно не напивайся, а то в понедельник тяжело будет разбираться :frends:
troll999
VIP
VIP

Сообщение Андрэа » Вс сен 14, 2014 9:25 pm

может это следствие применения биотоплива? я не химик но судя из вышеописаного тс убрал глицерин но возможно не учёл--- цитата из статьи "А что же есть из вредных примесей в составе масла, что может повлиять на поршневую систему? Фосфор (он не сгорает, и в чистом виде фосфора не существует). Если в составе биодизельного топлива будет впрыскиваться какая-то часть фосфатидов, значит, она там будет оставаться в виде порошка, налета и т.д. Требуется убрать фосфор. Как убрать? Просто: все заводы убирают фосфор, делают гидратацию. То есть, просто нужно подлить воды, размешать, фосфор перейдет из масла в воду, прореагирует и в виде осадков отойдет. Потом промывка и все." ссылка на http://www.zerno-ua.com/?p=955
отложения и налёт тоже могут сделать такое дело. и как говориться вскрытие покажет.
не бейте ногами.--просто предположение
Андрэа
Лидер
Лидер

Автомобиль: Volvo 340 DL

Сообщение Vladizlav » Вс сен 14, 2014 11:17 pm

Версія має право на існування. Дійсно -- відкрию та побачу. Але ...
1 -- не біопаливо, а олія. Не містить залишків спирту та каталізатора. Залишки фосфору навіть якщо і є (тобто разом з олією ми його споживаєм), то він у вигляді сажі вилетить у вихлопну. Ну трохи попаде в масло при умові слабеньких кілець. Але прокладку не проб"є.
2 -- знаю машинку, яка пройшла на олії (саме на олії, а не на біодизелі) понад 40 тис. км.
3 -- хімік в сім"ї є. Теща. Вредна але досить розумна. В свій час в Калуші на хімічному заводі запускала лінію по виробництву саме біодизеля. Часто з нею консультуюся.
4 -- в статті мова йде про рапсове масло, а я використовую соняшникову олію, яке пройшло очистку.
5 -- як я вже згадував -- біодизель треба "мити". Досить проста процедура, але водозатратна.
Ногами копати не будем, питання по біодизелю досі відкрите. Думаю прийде час обговорити всі плюси та мінуси десь навесні. тобто чарез рік від початку використання.
Невеликі підрахунки. Мною використано близько 700 ... 800 л олії. Якби це було дизпаливо
700х15.00=10 500грн
Віднімем вартість сировини 700х2 грн (максимум) і маєм понад 9 000 грн економії. За літо. А за 10 ... 15 тис грн можна взяти повного донора. Чи не так ??
До речі -- ідея. Шукаю дизельну 340 під розбір. :bye:
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение Vladizlav » Вс сен 14, 2014 11:41 pm

http://biodiesel.org.ua/archives/390
Дивимся табл 2. Фосфор буде впливати на "Отравление нейтрализаторов и катализаторов системы выпуска дизеля" і як результат "Выход из строя, снижение уровня экологической безопасности отработавших газов (ОГ) дизеля"
Ну і хрен з ним. Більше всього впливає в"язкість (будем гріти олію) та мусор (фільтрую на совість. До 5 мікрон)

Висновок. Коньяк попався хороший, закарпатський ... на дискусію потягнуло.
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение troll999 » Вс сен 14, 2014 11:45 pm

Vladizlav писал(а):Версія має право на існування. Дійсно -- відкрию та побачу. Але ...
1 -- не біопаливо, а олія. Не містить залишків спирту та каталізатора. Залишки фосфору навіть якщо і є (тобто разом з олією ми його споживаєм), то він у вигляді сажі вилетить у вихлопну. Ну трохи попаде в масло при умові слабеньких кілець. Але прокладку не проб"є.
2 -- знаю машинку, яка пройшла на олії (саме на олії, а не на біодизелі) понад 40 тис. км.
3 -- хімік в сім"ї є. Теща. Вредна але досить розумна. В свій час в Калуші на хімічному заводі запускала лінію по виробництву саме біодизеля. Часто з нею консультуюся.
4 -- в статті мова йде про рапсове масло, а я використовую соняшникову олію, яке пройшло очистку.
5 -- як я вже згадував -- біодизель треба "мити". Досить проста процедура, але водозатратна.
Ногами копати не будем, питання по біодизелю досі відкрите. Думаю прийде час обговорити всі плюси та мінуси десь навесні. тобто чарез рік від початку використання.
Невеликі підрахунки. Мною використано близько 700 ... 800 л олії. Якби це було дизпаливо
700х15.00=10 500грн
Віднімем вартість сировини 700х2 грн (максимум) і маєм понад 9 000 грн економії. За літо. А за 10 ... 15 тис грн можна взяти повного донора. Чи не так ??
До речі -- ідея. Шукаю дизельну 340 під розбір. :bye:

Я смотрю напиться не вышло :)
А считаешь верно, но дороговато, я масло беру от 0,50 до 1 грн, так что экономия может быть ещё больше.
И да ты прав, там фосфором и не пахнет, это не то масло.
troll999
VIP
VIP

Сообщение Vladizlav » Пн сен 15, 2014 12:07 am

Рахував по максимуму. В основному беру десь по 1,5 грн, трохи віддають безоплатно.
Значить поки-що версію з біодизелем відкидаєм ...
Я смотрю напиться не вышло
Через рік приїду в Одесу -- покажеш, як треба :frends:
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение Vladizlav » Пн сен 15, 2014 11:42 am

Понеділок. День перший.
Ще раз завів, щоб глянути чи давить масло. Завелась нормально, прогрів. Не давить. Через годинку хотів відвезти дружину на роботу. Після заводки почув неритмічний шум в двигуні (ніби воду виливають на розпечену поверхню і вона аж вибухає), почала різко втікати вода з бачка.
Злив масло -- з водою.
Шукаю прокладку ГБЦ.
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение Timelife » Пн сен 15, 2014 2:37 pm

Vladizlav писал(а):Понеділок. День перший.
Ще раз завів, щоб глянути чи давить масло. Завелась нормально, прогрів. Не давить. Через годинку хотів відвезти дружину на роботу. Після заводки почув неритмічний шум в двигуні (ніби воду виливають на розпечену поверхню і вона аж вибухає), почала різко втікати вода з бачка.
Злив масло -- з водою.
Шукаю прокладку ГБЦ.

Замовляй у пацанів прокладку напевно шо) Собі брав елрігн крайній раз - по якості реально краща решти
Timelife
VIP
VIP

Сообщение troll999 » Пн сен 15, 2014 7:37 pm

Vladizlav писал(а): Через рік приїду в Одесу -- покажеш, як треба :frends:

Я очень надеюсь, что так и будет :)
А по прокладке оказалось правда...
Прокладка сколько прошла?
troll999
VIP
VIP

Сообщение Vladizlav » Пн сен 15, 2014 8:10 pm

Навскидку тисяч 30 .. 35. Не більше. Це я зараз кожен день за кермом, без виключень. А на початках я більше воював з нею, чим їздив. То стартер, то кардан, кузов варив пів літа ..
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение troll999 » Пн сен 15, 2014 9:06 pm

Vladizlav писал(а):Навскидку тисяч 30 .. 35. Не більше. Це я зараз кожен день за кермом, без виключень. А на початках я більше воював з нею, чим їздив. То стартер, то кардан, кузов варив пів літа ..

Как то маловато, может качество уже не то?
troll999
VIP
VIP

Сообщение Vladizlav » Вт сен 16, 2014 10:46 pm

День другий.
Зняв головку, пробита прокладка між першим циліндром та сорочкою охолодження. Перевірили головку на тріщини (залили бензин в сорочку -- потьоків нема).
Знятий двигун, помитий. Бажано поміняти ремінь ГРМ. Явних тріщин нема, але при перегині ремня різко виділяються зуби. І цей ремінь 20 мм шириною, а має стояти 25 мм (153 зуба).
Ролик паразитний крутиться туговато, натяжний має люфт. Під заміну.
Сальник маслонасоса вже давно сльозив, Розмір 30-40-7 напрям руху вправо.
До речі -- треба купити головку Е 14 під болти блока (зірка 55). Відкрутити можна і шестигранною головкою, а закручувати треба з чуттям.
Почали шліфувати поверхні блока та головки. Вручну.
Прийшла ніч ...

Фото будуть пізніше. Якщо цікаво -- навіть з детальним описом. Заміна прокладки ГБЦ справа марудна, але не тяжка. При наявності гаража, інструментів та хоча б трьох рук -- справа цілком реальна.

Собі на замітку (ліричний відступ)
-- треба вивести всіх мурах на подвір"ї !! Лежати під машиною головою в мурашнику неприємно
-- ввечері тесть знімає стрес. Треба прикупити літра 2 ...
Vladizlav
VIP
VIP

Сообщение Timelife » Вт сен 16, 2014 11:17 pm

в цьому ділі головне потім нормально поставити ремінь грм. а то є гіркий досвід :sad:
Timelife
VIP
VIP

Сообщение Игорь74 » Вт сен 16, 2014 11:34 pm

Из всей истории понял что тесть наш человек-правильный мужик ;)
Изображение
0961657911
Игорь74
VIP
VIP

Автомобиль: VOLVO 850

Сообщение Vladizlav » Ср сен 17, 2014 8:10 am

Мітки перевіряв при знятті ремня (на шестерні насоса дві мітки на різні насоси, а відповідні мітки на кришці захисту, так що знайти важко), повторив свої.
Навіть коли в мітках не впевнений -- спочатко провернути двигун не стартером, а руками. А насос якщо неправильно виставлений -- ну не заведеться, ну диміти буде ...
Тесть правильний, коли тещі поряд нема :drag:
Vladizlav
VIP
VIP

Пред.След.